FORDELENE VED PAPIRISOLERING:
- Fantastisk isoleringsevne
- Reducerer støj
- Miljøvenligt
- Fjerner kuldebroer
- Ingen farlige tilsætningsstoffer
- Brandhæmmende
- Svampehæmmende
- Skabt til at håndtere fugt
PAPIRULD ISOLERER, REDUCERER STØJ, OG ER ET MILJØRIGTIGT ISOLERINGSPRODUKT
Der er en lang række fordele ved papirisolering og her kan du læse om hvilke. Du får også information om hvordan vi udfører arbejdet med papirisolering. På den måde ved du, hvad det er, vi går ind og gør.
FÅ BUGT MED KULDEBROER MED PAPIRISOLERING
Papirisolering har forskellige fordele i forhold til andre typer for isoleringer, og er samtidig nem at arbejde med, det sikrer dig en isolering af høj kvalitet, der udfylder alle kuldebroer.
Når vi arbejder med isolering med papiruld blæser vi det ind i konstruktionen med specialbyggede indblæsningsmaskiner. Det betyder, at der ved indblæsningen bliver den rigtige densitet af det indblæste papiruld. Fordelen ved at blæse papirisoleringen ind i lukkede konstruktioner som f.eks. hulmurer, skråvægge, etageadskillelser, lofter osv. er, at det ikke kommer nogen former for kuldebroer. Dette bliver undgået grundet at der hverken er samlinger eller fraskæringer. Papirisoleringen lægger sig ud til alle kanter og former, og udfylder både sprækker og revner, så du får en helt tæt isolering.
Det samme gælder ved ledninger, faldstammer eller rørgennemføringer, hvor det ofte er svært, eller umuligt, at isolere helt tæt. Her kan papirisoleringen blæses ind så alle hulrum bliver udfyldt. Dette er effektivt i forhold til f.eks. isolering med batts, der ikke danner en hel tæt isolering.
Du betaler selvfølgelig kun for de virkelige kvadratmeter – på den måde undgår du at betale for spild eller fraskæringer, der alligevel ikke kan anvendes.
FUGT NEDSÆTTER IKKE ISOLERINGSEVNEN
Du behøver ikke bekymre dig for fugt og skimmel i papirulden, eller at den mister sin isoleringsevne. Fugten optages nemlig i cellevæggene i stedet.
Isolering med papiruld er skabt til at håndtere fugt, som kan forekomme i byggeriet. Du kan læse endnu mere om dette i SBI’s dokumentation.
Ser du, at mineraldulds-baserede materialer i store dele mister deres isoleringsevne når de begynder at blive fugtige, så sker der ikke ret meget med papiruldens isoleringsevne. Dette skyldes, at fugten i stedet optages i cellevæggene så at der stadig er stillestående luft både mellem og inde i de hule fibre. Endnu en af fordele ved papirisolering Selv hvis papirulden skulle blive både fugtig og varm, så er den stadig godt beskyttet af imprægneringsmidlerne. Bemærk, at der i både glas og stenuld er langt højere koncentrationer af samme midler.
HVAD INDEHOLDER PAPIRISOLERING?
Det er altid rart, at vide hvad et produkt indeholder inden du køber det. Sådan er det naturligvis også med isolering.
Papirisolering er tilsat brand- og svampehæmmende mineralske salte, hvilket er i form af 3% borarter og 8% uorganiske salte. Begge salte bliver tilsat i meget begrænsede mængder, så materialet stadig kan komposteres. En af de vigtige ting er, at borarterne, som papirisoleringen indeholder, ikke bliver frigivet til omgivelserne. Det er fordi, at borarter er svær at opløse, og først fordamper ved meget høj temperatur.
Når materialet komposteres indgår borarter igen i næringskredsløbet, og figurerer som jordforbedringsmiddel. Borarter bliver også anvendt i bl.a. sårrens, konservering af madvarer og i nogle tandpastaer og læbestifter.
Der er ingen farlige tilsætningsstoffer i papirisoleringen. Det er også grunden til, at materialet skal komposteres fremfor deponeres.